Шефот на кинеската дипломатија рече дека односите меѓу Пекинг и Вашингтон мора да се стабилизираат

chin-gang
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Кинескиот министер за надворешни работи Чин Ганг изјави дека односите меѓу Пекинг и Вашингтон мора да се стабилизираат за да се избегне спирално влошување и да се спречат инциденти меѓу двете земји.Во соопштение на кинеското Министерство за надворешни работи се посочува дека Чин за време на состанокот со американскиот амбасадор во Кина истакнал дека САД треба да ги коригираат своите постапки поврзани со Тајван и да престанат да го поткопуваат принципот на една Кина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK