Путин: Безбедносните сили ќе ги најдат организаторите на терористичкиот напад на Крокус

Путин-премести-дел-од-нуклеарното-оружје.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРуските безбедносни сили ќе ги пронајдат сите извршители на терористичкиот напад во Градското собрание Крокус, изјави  рускиот претседател Владимир Путин.

„Нема сигурни агенти во терористичка средина. За пари ќе направат се, не се водат од никакви верски или политички причини, туку чисто финансиски. Исто така, сè е лесно за продавање, секоја информација може да се купи или продаде, така што сигурно ќе стигнеме до крајните клиенти“, рече Путин на продолжената средба со членовите на Министерството за внатрешни работи.

Путин истакна дека во моментов се врши сеопфатна проценка на активностите на сите служби и економски организации кои беа одговорни за Градското собрание на Крокус, пренесува РИА Новости. Тој додаде дека терористите и нивните команданти сакале „да посеат паника и омраза во општеството“ и, како што рече, да ја поделат мултиетничката Русија одвнатре.

„Не можеме да им дозволиме да го направат тоа. Неприфатливо е, сакам да нагласам, неодамнешните трагични настани да се користат за предизвикување национална омраза, ксенофобија, исламофобија и слично“, рече Путин.

Рускиот претседател оцени дека основата за екстремистички активности и криминал во многу случаи лежи во илегалната миграција, додавајќи дека постојните електронски бази на податоци не се доволни за да се намали ризикот од илегална миграција.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK