Поранешниот водител на Фокс Њуз, Такер Карлсон ќе води свое шоу на Твитер

karlson
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Поранешниот водител на Фокс њуз, Такер Карлсон, кој од минатиот месец веќе не работи во таа телевизиска мрежа соопшти дека свое шоу „наскоро“ ќе има на Твитер.Фокс Њуз Медиа и Карлсон се разделија минатиот месец откако матичната компанија Фокс Корп се спогоди во тужбата за клевета со компанијата Dominion Voting Systems за 787,5 милиони долари.

Карлсон беше клучна фигура во тужба за клевета на компанијата против Фокс Њуз.

Додека беше водител во ударен термин на Фокс Њуз, Карлсон стана една од највлијателните личности во Републиканската партија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK