–>

Орбан: Забранети се собири за поддршка на терористите

Орбан-Забранети-се-собири-за-поддршка-на-терористите.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Унгарија нема да дозволи никакви собири за поддршка на терористичките организации“, изјави утрово унгарскиот премиер Виктор Орбан на радио, додавајќи дека сите унгарски граѓани треба да се чувствуваат безбедно, без разлика на нивната вера или потекло.

„Шокантно е што во Европа се одржуваат собири на кои луѓето сочувствуваат со терористите“, рече Орбан, пренесе Ројтерс. „Имаше обиди дури и во Унгарија. Но, нема да дозволиме собири на сочувство кои поддржуваат терористички организации бидејќи тоа би значело терористичка закана за унгарските граѓани“, додаде тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK