НАТО ги стави воздушните единици во состојба на готовност по „блиска средба“ меѓу руски и полски авион

nato_34535354
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Воздухопловните единици на НАТО се ставени во состојба на висока готовност по речиси судир меѓу руски борбен авион и полски авион кој патролирал со граничната агенција на ЕУ Фронтекс во петокот.– Единиците на воздушната полиција на НАТО се ставени во состојба на готовност како одговор на опасните дејства на руски воен авион во близина на авион на Фронтекс над Црното Море во близина на Романија, изјавил денеска официјален претставник запознаен со ситуацијата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK