Лидерот на опозициската Напредна Словачка и неговото семејство добија смртни закани

јк-3.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЛидерот на опозициската Прогресивна Словачка (ПС) Михал Симецка поднел кривична пријава поради смртните закани што ги добиле неговата партнерка, ќерката и тој самиот, соопштија за словачката новинска агенција ТАСР во прес-службата на ПС.

Симецка објави дека добил неколку „конкретни и драстични“ смртни закани од „одредени луѓе“, посочувајќи дека слични закани со години биле упатени до словачката претседателка во заминување Зузана Чапутова.

Тој изрази уверување дека повеќето политичари, новинари и јавни функционери кои го изразуваат своето мислење се соочуваат со смртни закани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK