Германската Луфтханза сака да пополни уште 8.000 работни места во 2023 година

lufthansa
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Германската авиокомпанија Луфтханза планира да вработи уште 8.000 луѓе оваа година, соопшти денеска групацијата.

Авиокомпанијата бара техничари, ИТ експерти, пилоти и адвокати за различни локации, а веќе вработија 6.000 нови луѓе оваа година, јави ДПА.

Повеќето од нив се дополнителни работни места, објасни портпаролот. Тој не кажа колку поранешни вработени во Луфтханза ќе ја напуштат компанијата за возврат.

За време на пандемијата на Ковид-19, компанијата укина речиси 40.000 работни места на глобално ниво и неодамна повторно отвори нови работни места за да се справи со зголемувањето на воздушниот сообраќај.

Според годишниот извештај, на крајот на март во една од компаниите на Луфтханза беа вработени околу 112.400 луѓе.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK