Енергоатом: Ситуацијата во Запорожје се влошува

energoatom_324234234
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Украинската државна енергетска компанија Енергоатом соопшти дека Русија носи уште повеќе војници и воени возила на локацијата на нуклеарната централа Запорожје.– Ситуацијата со опремата и персоналот се влошува, изјави претседателот на Енергоатом, Петро Котин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK