Британското Министерство за одбрана планира да инвестира 2,5 милијарди фунти во залихи и муниција за армијата

odbrana_britanija_34533
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 – Британското Министерство за одбрана соопшти дека планира да инвестира 2,5 милијарди фунти (3,3 милијарди долари) во залихи и муниција за армијата „за да се подобри борбената готовност“, бидејќи „потребни се лекции од војната во Украина“.„Мораме да се адаптираме и да се модернизираме за да одговориме на заканите со кои се соочуваме, земајќи ги лекциите од неиспровоцираната инвазија на (рускиот) претседател (Владимир) Путин на Украина“, се вели во соопштението на министерот во заминување за одбрана на Велика Британија, Бен Волас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK