Бајден ја укина уредбата за задолжителна анти-ковид вакцина за странски посетители

bajden_#534533
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Американскиот претседател Џо Бајден денеска ја укина регулативата за задолжителна вакцинација против коронавирусот за странски посетители.Во исто време истече и регулативата која бараше задолжително да бидат вакцинирани и федералните службеници и изведувачите на работи.

Одлуките на Бајден ќе стапат во сила на 12 мај, по завршувањето на вонредната состојба воведена поради пандемијата на коронавирусот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK