Аеродромот во Амстердам откажа над сто летови поради снегот

Аеродромот-во-Амстердам-откажа-над-сто-летови-поради-снегот.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK







Над сто летови од аеродромот Шипхол во Амстердам денеска се откажани поради снегот, пишува Ројтерс.

Околу пладне, веб-страницата на аеродромот во Амстердам покажа дека се откажани речиси 150 влезни и појдовни летови. Станува збор за европски летови.

Холандската авиокомпанија KLM, главниот корисник на аеродромот, изјави за холандската новинска агенција АНП дека откажала 65 европски летови во попладневните и вечерните часови.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK