Тамара Јованов: Како да манипулираш маса народ за да се самоотпише?

tamara_jovanov_3453534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Како да манипулираш маса народ за да се самоотпише?1. Создади проблем.
2. Направи го голем и на лична основа.
3. Потоа понуди го решението кое одпочеток си сакал да го имплементираш, само сега, без никаков отпор.
Примена:
1. Името го создадоа како проблем (а не беше – 133 земји од 200 не’ имаа признато).
2. Го врзаа со желбата за влез во ЕУ и го сведоа на ниво на лаги за здравство, образование. Го поврзаа и со личните документи на граѓаните (слобода на движење). Создадоа паника дека не можеш да ги добиеш и ќе има казни.
3. Сега веќе дојдоа на муабет дека ќе се бесплатни, народ се смирува, дури и аплаудира, а притоа сите заборавија дека така се легитимира Северна!

Вака цели држави имаат размонтирано, по прирачници од САД.
Се вика шок терапија и има зачудувачки ефикасни резултати.
Пс. Едно арно во приказнава – со шок терапија се доаѓа и до инакви решенија – од народот кон вазалите (сдс-дпмне, то су срца два).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK