Јовановски: Молчевте кога го браневме уставот и името на Р. Македонија. Македонскиот јазик, култура, историја, идентитет…

jovanovski vlado
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Ќутачи и ќутачки!
Молчевте кога излегувавме на улица.
Молчевте кога го браневме уставот и името на Р. Македонија. Македонскиот јазик, култура, историја, идентитет…Молчевте кога се боревме за достоинство на Македонскиот народ и на сите граѓани на Р.М.
Молчевте кога не’ притвораа.
Молчевте кога не’ затвораа.
Мочите и сега, додека невини луѓе издржуваат драконски казни по занданите, за дело кое не го сториле.
На крај, цел народ го ставија во притвор. Без можност за излегување и влегување во “Резерватот Северна”, ниту за арно, ниту за недај Боже.
Возљубени молчељупци, на здравје да ви е ќутењето!
Заборавивте на онаа …
“Ако мечката игра кај комшијата, ќе заигра и во вашиот двор”!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK