Aдвокат Митровски: Ако немало Северна не важела возачката. Поголем нон сенс НЕМА

Ако немало Северна не важела возачката. Поголем нон сенс НЕМА.

Возачката е доказ дека сум положил возачки испит и поседувам валидна документација. И нормално да е со важечки рок односно да не е истечена.

Република МАРС нека пишува- важеќка е бидејки суштината е дека е доказ дека сум оспособен да управувам со возило од категоријата која ја пишува на возачката.

Никаков регрес нема да плаќам нити сметам дека судовите би зазеле таков став.

Член 2 став 1 точка 109 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата си е кристално јасен и вели ” „Возачка дозвола“ е јавна исправа што ја издава надлежен орган, со која се докажува правото на управување со одредени категории на возила;

Е сеа си донесоа они измени во насока на тоа дека со РМ ќе важат до 12.02.2024 година но во смисла на РЕГРЕС ( враќање на штета од сообраќајка)  тоа малку значи.

Среден прст за овие душмани!