Божиновски: Од среда Македонија ќе застане, севернава вештачка творба ќе ја парализира

Од среда Македонија ќе застане, севернава вештачка творба ќе ја парализира. Кажете им фала на сдсм, нивните гласачи и тие 600.000 морони кои гласаа на референдумот. И за сите овие седум години понижувања промена на име, обид за промена на јазик, идентитет, историја, што ја доведоа Македонија да ја гази кој како сака, да ја ограбува, ништи, омаловажува.

Има 87 дена до избори. Избори на кој нема да бидат сменети, ќе бидат уништени. Засекогаш, затоа што полошо не било ни под сите окупации кои сме ги имале, ни под сѐ што сме морале да издржиме.
А после и соодветни казни.