Новитет на Копа Америка, розов картон

image-257.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРепрезентациите на Копа Америка следниот месец ќе имаат можност за дополнителни замени во случај некој играч да добие потрес на мозокот или некаква друга повреда на главата, објави во вторникот КОНМЕБОЛ.

Промената на правилата ќе важи и за другите турнири што ќе ги организира ова тело. Копа Америка ќе се одржи во САД од 20 јуни до 14 јули.

„Покрај петте измени дозволени со прописите, ќе биде додадена и потенцијална шеста поради загриженост за здравјето на играчите“, се вели во соопштението на КОНМЕБОЛ.

„Ова е дополнителна замена во случај на сомневање за повреда на главата или потрес на мозокот“.

Во случај да биде извршена таква измена судијата ќе ја одобри откако ќе покажа розов картон. Принудната измена нема да се брои во дозволените пет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK