–>

ФК Вардар доби свој дом во Аеродром, пуштен во употреба новиот фудбалски терен наменет за младинската школа на клубот

ФК-Вардар-доби-свој-дом-во-Аеродром-пуштен-во-употреба.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKФК Вардар доби свој дом во Аеродром, пуштен во употреба новиот фудбалски терен наменет за младинската школа на клубот

На свечен настан, вчера во Општина Аеродром официјално беше пуштен во употреба новиот фудбалски терен наменет за младинската школа на фудбалскиот клуб Вардар. На настанот присуствуваше и се обрати градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски, како иницијатор на оваа активност за поддршка на фудбалскиот клуб.

Тој во своето обраќање потенцираше дека ветувањето за поддршка и враќање на Вардар на старите патеки, стана реалност и со тоа Општина Аеродром стана првата општина во Скопје која дава директна поддршка за „црвено – црниот“ клуб кој е национална гордост на Македонија.

„Вардар, Комити и младите фудбалски таленти отсега имаат свој дом во Аеродром и со ова Аеродром е првата општина во Скопје која дава поддршка за црвено – црните, клубот кој е национална и спортска гордост на Македонија“, истакна Муцунски.

Станува збор за целосно обновен спортски терен чија реконструкција опфаќа нова тревна подлога, системи за одржување и наводнување, ново осветлување и целосна реконструкција на соблекувалните. Проектот го реализираше Општина Аеродром со поддршка на приватниот сектор, известуваат од општина Аеродром.

Градоначалникот Муцунски се заблагодари за претседателот на советот Дејан Митески, фудбалскиот клуб Вардар и навивачката група Комити за својот придонес и поддршка за реализација на оваа идеја која е од големо значење за фановите, клубот и генерално за спортот во Македонија.

На самиот крај тој нагласи дека вистинско задоволство е во присуство на фановите на Вардар, поранешните и актуелни играчи, како и младите таленти, да се отвори новото спортско игралиште каде ќе продолжи да се испишува на историја на клубот и да се градат идните национални фудбалски таленти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK