–>

Цегај го урна светскиот рекорд на 5.000 метри

Цегај-го-урна-светскиот-рекорд-на-5000-метри.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Атлетичарката од Етиопија, Гудаф Цегаи, во Јуџин на завршниот митинг во Дијамнтската луга, постави нов светски рекорд на 5.000 метри.

Цегаи, на импресивен начин ја заврши годината, откако во авгист стана светска првенка на трката на 10.000 метри.

Цегаи, во Јуџин за пет секунди го поправи претходниот рекорд на Фејт Кипјегон од Кенија. Времето на новиот светски рекорд на 5.000 метри изнесува 14:00.21 минути.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK