–>

(Видео) Муцунски: Две години одговорно работење и грижа за Аеродром, се соочуваме со сите предизвици и создаваме подобри услови за живот во Аеродром

Видео-Муцунски-Две-години-одговорно-работење-и-грижа-за-Аеродром.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKАеродром денес е поубава општина и сигурен сум дека вие го препознавате тоа. Говорејќи за реализираните проекти во изминатите две години, градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски во видеото кое денес го објави на својата фејсбук страна потенцираше дека во изминатите две години со одговорно работење и грижа за Аеродром се соочиле со сите предизвици и создале подобри услови за живот во општината.

Во видеото Муцунски ги потенцира најважните проекти кои се реализирани во изминатите две години, како тие со пренамена на градежните маркички во паркови, намалување на трошоците за репрезентација, воспоставувањето на новиот систем за одржување на хигиената, субвенциите за тротинети и велосипеди, субвенциите за првачињата, бесплатното пливање за учениците, како и бесплатните таблети и униформи.

Во делот на инфраструктурата Муцунски ги споменува изградбата на новите улици, паркинзи, детските, спортски игралишта и паркови со кои Аеродром денес е позелена и поспортска општина. Тој ја споменува и новата детска градинка „Црвенкапа“, енергетски ефикасни фасади и реконструкцијата на училиштата. Поддршката и развојот на спортот, беше во фокусот изминатите години, а Општина Аеродром со задоволство ги поддржува МЗТ, Вардар и другите спортски клубови.

– Јас знам само едно дека со одговорно работење и грижа за Аеродром, може да се соочиме со сите предизвици, да ги решиме сите проблеми и да создадеме подобри услови за живот во Аеродром, на крајот заклучува Муцунски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK