Заеднички превентивни контроли на полициски инспектори и социјални работници за поголема безбедност меѓу учениците

preventivni kontroli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Денеска во периодот од 06.00 до 10.00 часот на територијата на Република  Македонија од страна на секторите за внатрешни работи и патролни тимови составени од полициски службеници од Одделот за униформирана полиција, заедно со инспектори за малолетничка деликвенција и претставници од центрите за социјална работа, спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, контрола на лица во казина и обложувалници и преглед на ученици во близина на училишта, со цел откривање на предмети кои се забранети согласно закон.

– При контролата констатирани се 30 сообраќајни прекршоци. На вонреден технички преглед биле упатени 11 возила, информираа од МВР.

Акциските контроли за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште, за време на наставата и од училиште кон дома, најавија од МВР, продолжуваат и во наредните денови.

Од МВР апелираат до сите да ги почитуваме сообраќајните правила и прописи и на тој начин сите заеднички да придонесеме да се зголеми безбедноста на децата и на сите нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK