Синдикатот при Царинската управа со поддршка на вработените од УЈП

meta-img
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Синдикалната организација на Царинската управа при УПОЗ им даде поддршка на вработените од Управата за јавни приходи кои денеска излегоа на предупредувачки протест барајќи повисоки плати за 30 проценти.

-Синдикалната организација на Царинската управа – УПОЗ е во процес на носење на одлука за протест доколку не се исполни барањето за исплата на додаток на плата за 30 проценти и за вработените во Царинската управа (почнувајќи од јануари 2023), согласно автентичното толкување донесено од Собранието на РСМ, се наведува во соопштението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK