May 16, 2023

Шефот на ChatGPT пред Конгресот: Вештачката интелигенција носи големи ризици, но и потенцијал да најде лек за ракот

 – Претседателот на компанијата што го разви софтверот за вештачка интелигенција ChatGPT Сем Алтман на денешното сослушување пред американскиот Конгрес

Прочитај повеќе »