–>

Во Тетово од денес по шест часа рестрикции на вода

Поради-дефект-без-вода-Драчево-Долно-Лисиче-Студеничани-Батинци-Морани.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо Тетово од денеска ќе има привремен прекин во водоснабдувањето секојдневно по вкупно шест часа поради рестрикциите што ги воведе јавното комунално претријатие. Причина е дефектот на филтрите во пречистителната станица на новиот водоснабдителен систем.

-Недостатокот на вода е резултат на дефект на филтрите од пречистителната станица на изворите во Лешница, кои што моментално се надвор од употреба. Принудени сме да превземеме рестриктивни мерки за водоснабдување според следниот распоред- во временски интервал од 12:30 до 15:30 часот и во временски интервал од 01:00 до 04:30 часот. Бараме разбирање за оваа непријатна ситуација во овие ограничени временски периоди на водоснабдување, информираат од ЈКП Тетово.

Од ЈКП Тетово истакнуваат дека нивните работници работат на надминување на техничките проблеми.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK