–>

Во Собранието ќе се додели државната награда „11 Октомври“

Во-Собранието-ќе-се-додели-државната-награда-„11-Октомври.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДенеска, во Кристалната сала на Собранието на Република Северна Македонија, во 12 часот, одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“ ќе ја додели државната награда „11 Октомври“ за 2023 година за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Северна Македонија.

Наградата во областа на културата и уметноста ќе му се врачи на композиторот Љупчо Константинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK