–>

Викендов почнува зимското сметање на времето

Викендов-почнува-зимското-сметање-на-времето.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНоќта помеѓу саботата и неделата, односно меѓу 28 и 29 октомври почнувa зимското сметање на времето, што значи дека во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад.

Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK