Aкција на Комунална хигиена-Скопје за исплата на заостанат долг без пресметана камата

komunalna-higiena-centar-za-griza-za-korisnici-2-800x485.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЈП Комунална хигиена-Скопје ги известува своите корисници – физички лица од домаќинствата (тужени и редовни) коишто имаат заостанат долг за собирање и транспортирање комунален отпад преку заедничката сметка со ЈП Водовод и канализација-Скопје, дека од денеска – 19 јуни 2024 година, заклучно со 31 јули 2024 година, имаат можност истиот да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање.

Наплатата на овие заостанати долгови ќе се одвива преку наплатните пунктови на ЈП Водовод и канализација-Скопје (освен тужбата којашто датира од 2007 година).

Можноста за плаќање на заостанатиот долг без пресметана камата во наведениот период се однесува и на корисниците-физички лица од домаќинствата (тужени и редовни) кај коишто услугата за собирање и транспортирање комунален отпад се наплатува само преку сметката на ЈП Комунална хигиена-Скопје (рурални средини и корисници од о.Шуто Оризари). Наплатата на овие заостанати долгови ќе се одвива во наплатниот пункт на ЈП Комунална хигиена-Скопје, на улицата Боро Тодоровиќ бр.2, соопшти ЈП Комунална хигиена-Скопје.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK