–>

Се шири пожарот во Зелениково

370303090_712248360940278_7345646803133790473_n.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Пожарот на територијата на Општина Зелениково се простира во атарот на селата Смесница, Ново Село и Страхојадица.

„Еден крак од пожарот е активен во насока на с. Смесница, помеѓу селото и пожарот има висока сува трева која може да изгори бргу.
Нашите напори се напори се насочени да се обезбеди селото со заорување на критичното место пред селото и правење на изоран појас преку кој пожарот нема да може да помине“, вели директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK