Презентација на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на труд“

pazar-na-trud
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Скопје денеска ќе биде презентиран ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на труд“, реализиран од Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, а поддржан од Европската Унија.

Како што информираат од Агенцијата за вработување, проектот се имплементира од септември 2019 година до март 2024 година.

На презентацијата ќе присуствуваат проектниот координатор Наташа Здравковска и тимот за реализација на сите активни мерки и програми кои се спроведуваат во рамките на овој проект преку Агенцијата за вработување, како што се практикантство, работа кај познат работодавач, субвенционирани обуки и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK