Повик за донација за доизградба на Црквата посветена на Свети Никола Мирликијски Чудотворец во Лешок

crkva_sv_nikola_leshok_01
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

МОЛБА ДО СИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЈАНИ ВО МАКЕДОНИЈА И НИЗ ЦЕЛИОТ СВЕТ.Почитувани и најмили во Христа распнатиот и Воскреснатиот наш спасител!!!

Во нашето село Лешок,со помош Божја градиме Црква посветена на Свети Никола Мирликијски Чудотворец, Црквата се гради на стари темели. Објектот е изграден но преостануваат низа други обврски поврзани со него.

Во тек е фрескоживопис, изработка на иконостас, а во план е е изградба на Црковна трпезарија и камбанарија.

Селото Лешок со Лешочкиот Манастир и сите светињи во него,претставува многу значајно место за нашата татковина Република Македонија и за Македонската Православна Црква Охридска Архиепископија.

Значајно е и за Православниот Македонски народ од Тетово и Тетовско,а изградбата на црквата е многу важна за Лешочани затоа што на тој начин ќе се здобијат со селска парохиска Црква.

Имајќи ги во предвид сите овие работи,најсмирено ве молиме да ни помогнете секој според можностите кој ќе ни помогнат во целокупните градежни дејствија.

Така вашите имиња ќе се вградат во ова родољубиво дело.Однапред ви благодариме.

Семилостливиот Господ наш Исус Христос,по молитвите на Неговата Пречиста мајка,да ви даруваат секаков благослов.

ЖИРОСМЕТКА: 300000003758883-

ЦЕЛ НА ДОЗНАКА:ДОНАЦИЈА ЗА СВ НИКОЛА ЛЕШОК-НАЗИВ НА ПРИМАЧ:МПЦ-ОА ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКА ПРАВ.ЕПАРХИЈА ТЕТОВО-МЛ.

Лица за контакт:

Бранислав Анѓелковски 078332723, Игор Апостоловски 070263273, Мирослав Јастревски 078200567.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK