Петиција: Да се обезбедат сензори за децата со дијабетес

peticija dijabet
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Ова петиција е наменета да го поттикне Министерството за Здравство да го исполни своето ветување кон децата со дијабетес. Во земјава има околу 700 дечиња со дијабетес на кои им се повеќе од потребни сензори ( апаратчиња ) со кои се надгледува нивото на шеќер во крвта. Сензорите чинат околу 65евра за 14 дена и се набавуваат од странство бидејќи кај нас ги нема. Не секоја фамилија има финансиска можност да си ги обезбеди, па затоа го замолуваме Министерството за Здравство да преземе нешто во врска со ова.Да им го олесниме детството на овие ангелчиња !

ПЕТИЦИЈАТА

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK