–>

Османи на амбасадорот Џонгин му посака успешна дипломатска мисија

Османи-на-амбасадорот-Џонгин-му-посака-успешна-дипломатска-мисија.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за надворешни работи, Бујар Османи, ги прими копиите од акредитивните писма од новоименуваниот амбасадор на Република Кореја во Република Северна Македонија, со седиште во Софија, Бае Џонгин.

Министерот Османи, на амбасадорот Џонгин му посака успешна дипломатска мисија, со уверување дека со неговото искуство ќе придонесе за понатамошно зајакнување на билатералните односи меѓу двете земји.

На средбата беше разгледана досегашната билатерална и мултилатерална соработка и можностите за нејзино унапредување. Исто така беше презентирана нивната кандидатура за ЕКСПО 2030 во Бусан а посебен акцент беше ставен на економската сфера, во која што постои голем неискористен потенцијал за развој, како и заложбите за зајакнување на бизнис релациите.

Соговорниците разговараа за приоритетите на двете земји во рамките на внатрешната и надворешната политика и разменија мислења за актуелни регионални и меѓународни прашања.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK