Во Отешево се реконструира специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација

опсхтини
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Јавната здравствена установа Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација која се наоѓа на брегот на преспанското езеро во Отешево, почна да се реконструира.

Градежните активности ќе се одвиваат околу четири месеци и во овој период работата на болницата ќе биде реорганизирана, информираат од тамошната јавна здравствена установа.

-Работниот процес во болницата продолѓува и ќе се одвива во другиот болнички објект каде е сместен одделот за физикална медицина и рехабилитација. Исто така за време на реновирањето сите амбулантски и болнички услуги ќе бидат врешени во болничкиот објект. Со завршување на реконструкцијата очекуваме квалитетот на нашите услуги да биде на повисоко ниво, соопштија од ЈЗУ Специјализирана болница-Отешево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK