Информација за јавноста (ЈП Лајка)

viber_image_2023-05-02_15-12-19-338
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Почитувани граѓани на општина Гази Баба,Би сакале да ве известиме дека од понеделник, 15ти Мај. 2023 г.
заловувачкиот тим на ЈП Лајка започна со стратешко заловување во општина
Гази Баба.

Имено, нашиот тим на заловувачи оваа недела (15-19. април) ќе заловува
во општина Гази Баба и тоа во следните реони: кругот на фабриката
Железара, Железара, Автокоманда, Ќерамидница, Маџари, Ченто, Стајковци и
останатите населени места во општината.

Заловувачкиот тим ќе го залови секое бездомно куче кое што ќе го сретне
во овие реони а кое го нема поминато хуманиот третман.

Доколку граѓаните од гореспоменатите реони имаат бездомно куче кое
сакаат да го посочат на тимовите, нека се јават на 02 256 5859 / 071 219
925 или нека пријават на [email protected]

Исто така граѓаните може и да помогнат во акцијата, со тоа што сами би
пријавиле бездомно куче, кое можат сами да го донесат во стационарот со
претходна најава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK