Oпасен одрон на патот од Прилеп кон Кавадарци

odroni-Ohrd-800x600.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа 112 во ЦУК, е добиена пријава за одрон на коловоз на патен правец Прилеп кон Кавадарци, поточна локација пред село Дреново, помеѓу тунелот и село Дреново.

Одронот е на двете коловозни ленти и преставува голема опасност за учесниците во сообраќајот.

Опасноста ја пријавил случаен минувач.

Регионалниот ЦУК Велес информираше дека веднаш известиле надлежните служби да излезат на терен, да ја увидат состојбата и да го отстранат проблемот, конкретно Македонија пат, при што дека истите известија до ЦУК дека ќе испратат итно екипа за расчистување на патот.

Фото: илустрација

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK