–>

Нивоата на реките во рамки на просекот за мај

reka
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Нивото на водата на повеќето реки во земјава се во рамки на просекот за мај, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според Управата за хидрометеоролошки работи, исклучок прават реката Вардар кај Јегуновце, Пчиња кај Катлановска Бања, Бабуна кај Богомила и Брегалница кај Штип, каде нивото на водата е над просекот за овој месец.

Водостоите на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро не отстапуваат значително.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK