МОН ги исплати студентските стипендии заклучно со месец март

ukim.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерството за образование и наука изврши исплата на средства по основ на студентски стипендии, со што сите стари и нови корисници на стипендии ги добија средствата за тековната академска година, заклучно со месец март.

Како што информира МОН, во меѓувреме, исплатена е и втората рата на сите студенти кои имаат потпишано анекс кон договорот за стипендија и навремено доставиле спогодба за користење на зголемен износ на стипендија. Со оваа исплата се надоместува разликата помеѓу стариот и новиот зголемен износ на стипендијата што ја користат, за 5 месеци.

„Информираме и дека етапно се реализира исплатата на средства за субвенционирање на патните трошоци за сите студенти кои студираат надвор од местото на живеење и го оствариле правото за користење на оваа антикризна мерка која предвидува месечен надомест до 1200 денари за период од 7 месеци“, велат од МОН и додаваат дека министерството се грижи за студентите и го унапредува студентскиот стандард.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK