–>

Мицкоски: Германскиот „Фац“ до срж ја разголе пирамидата на криминалот кој што функционира во Македонија

Мицкоски-Германскиот-„Фац-до-срж-ја-разголе-пирамидата-на-криминалот.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKХристијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ во рамки на акцијата „Важно е! Од тебе зависат промените“ беше во посета во општина Зелениково и запрашан за коментар на германскиот „ФАЦ“ истакна дека овој весник „до срж практично ја разголе пирамидата на криминалот која што функционира во Македонија“.

„Германскиот реномиран весник „Фац“ до срж практично ја разголе пирамидата на криминалот која што функционира во Македонија и кога ние алармираме 6 години дека ова се случува, за жал и од страна на одредени европски политичари тоа наидува на игнорирање“, потенцираше Мицкоски.

Во врска со ова овој проблем, укажа дека тој треба да се реши, а тоа ќе биде преку промени кои што ќе донесат една нова иднина, политичари со план и визија како да ја развиваат Македонија.

„Проблемот станува се подлабок и потежок за решавање и тоа е наш проблем и треба ние да си го решиме. Како ќе го решиме? Се знае со промени. Затоа е важно за неколку месеци од денес да направиме промени кои што ќе донесат една нова иднина, политичари со план и визија како да ја развиваат Македонија. Во спротивно ќе продолжиме да тонеме во криминал и политичка корупција која што ја гледаме 6 години и од ден во ден станува се поакутна и би рекол алармантна, се доведува под знак прашање непостоењето на системот, тука постоењето на државата“, додаде Мицкоски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK