Лажен оглас за бесплатен курс по Англиски јазик од Владата кружи на социјалните мрежи

kurs.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа извесна страница на Фејсбук Family service е злоупотребено името на Владата на Македонија дека наводно нуди бесплатни часови по англиски јазик. Станува збор за измама, какви што деновиве кружат по Фејсбук.

На огласот на кој има грб, на лош македонски јазик пишува дека „Владата на Северна Македонија нуди бесплатни курсеви по англиски јазик за лица од 18 до 65 години“, почнувајќи од јуни 2024 година. Во огласот се наведува дека Владата ќе им додели бесплатен таблет и сертификат во рок од 4 недели.

Некои граѓани поверувале дека огласот е вистински, што се гледа од коментарите под постот. „Почнаа со популистички мерки“, „Нема каде да се аплицира“, се дел од коментарите на граѓаните.

Погледнете како изгледа лажниот оглас и најважно, не го отворајте!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK