Јавна расправа за Нацрт-текстот на Предлог-националната стратегија за развој на културата за периодот 2023 – 2027 година

min za kultura
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Министерството за култура денеска во Кинотеката на Македонија организира јавна расправа за Нацрт-текстот на Предлог-националната стратегија за развој на културата за периодот 2023 – 2027 година.Како што информираат од Министерството за култура, нацрт-текстот на Предлог-националната стратегија за развој на културата (2023 – 2027 г.), го изработиле претставници од јавни установи од областа на културата, високообразовни и научни установи, здруженија на граѓани од областа на културата и независната културна сцена, како и експерти од областа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK