Филков-Агелер: Поддршка за реформите во правосудството и забрзување на евроинтегративниот процес

0.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за правда Игор Филков оствари средба со Амбасадорката на Соединетите Американски Држави во земјава, Н.Е. Анџела Агелер на која се разговараше за спроведување на реформските заложби, засилување на борбата против криминалот и корупијата, состојбите во правосудството,затворите како и обезбедување на услови за непречено спроведување на предвидените активности.

Амбасадорката Агелер му посака успешна работа на Филков и очекува реализација на реформската законодавна агенда.

Министерот за правда Игор Филков порача дека промени мора да се испорачаат брзо затоа што граѓаните бараат резултати.

На средбата беше потврдена заложбата и посветеноста за натамошно развивање на билатералните односи меѓу двете земји како и продолжување на досегашната соработка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK