Делегација на Карпош во посета на Стари Град

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Тричлена делегација од Општина Карпош предводена од градоначалникот Стевчо Јакимовски, престојува во посета на збратимената Општина Стари Град (Сараево). Повод за тридневната посета е празнување на 2. мај – Денот на оваа босанска локална самоуправа, која воедно ја одбележува 31 годишнината од ослободувањета на Општина Стари Град, но и на цело Сараево, каде што се воделе пресудните битки за одбрана на независна Босна и Херцеговина.Во таа насока, домаќините подготвија богата културно – уметничка програма, која со своето учество ја збогатија членовите на КУД „Башчаршија“, како и босанскохерцеговската актерка Медиха Муслиовиќ. Во рамки на манифестацијата, исто така беше емитуван и промотивниот филм „Стари Град – општина по европски стандарди“, соопшти прес-службата на Општина Карпош.

На покана од градоначалникот на Општина Стари Град, Ибрахим Хаџибајриќ, на свечената седница која се одржа вчеравечер во Бошњачкиот институт, покрај делегацијата од Општина Карпош присуствуваа и претставници на бројни граѓански здруженија, како и делегации од збратимените општини и градови од регионот и од Република Турција.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK