Бујар Османи му ја предаде функцијата на Муцунски – евроинтеграциите, партнерството со САД и инвестициите ќе бидат во фокус

bujar-osmani-mucunski.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо Министерството за надворешни работи беше извршено примопредавање на функцијата – Министер за надворешни работи меѓу новоименуваниот министер Тимчо Муцунски и досегашниот министер Бујар Османи.

Османи упати честитки до Муцунски за новата должност, посакувајќи му успех во реализацијата на активностите на Министерството за надворешни работи и надворешна трговија.

Муцунски порача дека во периодот што следи акцентот ќе биде ставен на забрзување на евроинтегративниот процес на земјава, стратешкото партнерство со САД, како и привлекувањето странски инвестиции, што е на линија на приоритетите на Владата.

„Во периодот што следи акцентот ќе биде ставен на забрзување на евроинтегративниот процес на земјава, стратешкото партнерство со САД, како и привлекувањето странски инвестиции, што е на линија на приоритетите на Владата. И покрај многуте предизвици, со посветена работа и решителност ќе бидат постигнати зацртаните цели во предвидената програма за работа на Владата“, истакна Муцунски на средбата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK