Пекинезерот Веил Тенг победи на натпреварот за најгрдо куче на светот

фгф.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОсумгодишниот пекинезер по име Веил Тенг победи на натпреварот за најгрдо куче во светот во 2024 година во Калифорнија.

Веил Тенг се натпреваруваше пет пати, три пати завршувајќи втор, пред конечно да ја земе главната награда оваа година, објави Скај њуз.

Во неговата биографија пишува дека како кученце бил заразен со вирусна дистемпера.

Преживеал, но не без трајни оштетувања.

Забите не му пораснале како што треба, поради што јазикот постојано му виси, а има проблеми и со десната предна шепа.

Освен неговите физички проблеми, тој е „здраво, среќно куче“, пишува во неговата биографија.

Тој и неговата сопственичка Ен Левис однеле дома чек од 5.000 долари.

Натпреварот за најгрдо куче во светот се одржува речиси 50 години и „ги слави несовршеностите што ги прават сите кучиња посебни и уникатни“, се наведува на веб-страницата на настанот.

Настанот „не е за исмејување на „грдите кучиња““, се вели на веб-страницата, која додава дека станува збор за „забавување со прекрасни ликови и покажување на светот дека овие кучиња навистина се убави“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK