Вработен во државна агенција си се послужил со државни пари: Покрај за службеното возило, платил гориво и за лични цели

Приведен-тетовец-за-издржување-на-тригодишна-казна-затвор.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОВР Кичево поднесе кривична пријава против И.М.(64) од Кичево, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „послужување во служба“.

Тој, вработен како службено лице во државна агенција, неовластено се послужил со парични средства доверени од страна на агенцијата со кои, покрај горивото што го ставил во службеното возило, дополнително платил и за гориво што го искористил за лични цели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK