–>

Над 20 казни за непрописно управување на електричен тротинет во тетовско, за возрасните глобата е до 80 евра, за децата и нивните родители, казната е од 120 евра

Над-20-казни-за-непрописно-управување-на-електричен-тротинет-во.png
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во изминатите два месеци, јули и август, на тетовското подрачје биле изречени над 20 казни на лица што непрописно управувале електрични тротинети, кои најмногу се однесувале на движење по коловоз, а не по велосипедски патеки или тротоари, соопшти СВР Тетово.

На оние кои ги управувале тротинетите изготвени им се поднесоци со парични глоби од 50 до 80 евра во денарска противвредност, а доколку станува збор за деца, предвидена е глоба од 120 евра и за нивните родители.

Секторот за внатрешни работи Тетово ги потсетува сопствениците на електрични тротинети да не се движат по коловоз, да не превезуваат и други лица или предмети, да не ги водат со себе нивните миленици додека се движат и така натаму.

Во наредниот период контролите на оваа категорија учесници во сообраќајот значително ќе се засилат, дотолку повеќе што тие неретко предизвикуваат мешаници на пофрекфрентните улици, особено во вечерните часови кога потешко се забележуваат, соопштија од СВР Тетово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK