–>

Ковачевски навести дека ќе има проблем со млекото поради војната во Украина

335576741_6447548725268407_8472543532214274244_n.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Премиерот Димитар Ковачевски најави нови економски мерки, пред се’ во делот на маржите и разликата во цените, коментирајќи дека никој не може во време на криза да печали на грбот на граѓаните.

Премиерот навести дека се јавува криза со млекото.

„Ќе има проблем кај млелото. Се јавува криза. Ќе имам утре состанок со министерот за земјоделство, Љупчо Николовски, ќе разговараме кои мерки ќе ги преземеме“, изјави Ковачевски додавајќи дека кризата е последица на војната во Украина.

Рече дека недостиг на млеко веќе се јавува во некои региони во светот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK