17 ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И ПРИВАТНИ КОМПАНИИ ГО ИЗБРАА РЕС ЗА СНАБДУВАЧ СО СТРУЈА ВО АПРИЛ

RES April 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Уште 17 компании и државни институции во текот на април го одбраа Renewable Energy Supply – РЕС за свој снабдувач со електрична енергија.РЕС во текот на минатиот месец даде најповолни понуди за снабдување на УЈП, Државниот завод за статистика, Заводот за ревизија, Агенцијата за катастар, Општина Велес, како и на реномираните стопански субјекти ОКТА, Скопски Пазар, челичарница Железник и други компании.

Со ова, балансната група на РЕС достигна над 300 субјекти, со вкупна годишна потрошувачка од над 400 GWh електична енергија, што гарантира стабилно снабдување и сигурност за клиентите.

Тоа ја потврдува водечката улога на РЕС како најдобар партнер на слободниот  пазар, како при снабдувањето, така и при откупувањето на електричната енергија од производителите од обновливи извори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK