Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

На-Вучиќ-му-се-заканувале-со-убиство-уапсен-маж-кој.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПретседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска изјави дека регионот на Западен Балкан веројатно ќе чека уште шест години за да влезе во Европската унија и дека тоа е во ред.

„Знам дека нема да бидеме дел од Европската унија, никој од нас, пред Украина. Кога ќе влеземе во Европската унија, дали ќе влеземе заедно со Украина, тоа е друг проблем. Вие имате свое мислење, но мојата интелигенција ми кажува дека сум во право. И, се разбира, тоа е нешто што се случува во моментов. Веројатно ќе почекаме уште шест години, што е исто така добро“, додава тој.

„Во вашите земји, можеби Европската Унија е толку популарна, кај мене не е толку популарна, како што не сме толку популарни и ние, иако сме најголемиот дел од овој регион. Никогаш нема да кажеме лоши работи за важноста на оваа иницијатива“, рече Вучиќ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK