(Видео) Се отвори земјата во Босна и Херцеговина, мистериозна дупка длабока 3 метри ги исплаши сите

Screenshot-2024-03-17-154926.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Ова е навистина големо чудо, никогаш не сум видел вакво нешто“, вели Мирсад Зулум од Горњи Вакуф-Ускопље во Босна и Херцеговина, откако видел огромна мистериозна дупка во земјата, полна со вода, среде својата земја на плантажата со лешници.

Според Мирсад, мистериозната дупка прв ја видел неговиот син, кој брзо му се јавил на татко му со надеж дека ќе му објасни за што се работи, но таа ги оставила во страв и него и неговиот син, но и сите локални жители во овој дел на Босна и Херцеговина.

„Син ми ја виде дупката и ме повика. Според моја проценка, до водата е длабока три метри, а веројатно уште три метри подолу“, тврди Мирсад, кој фрлил големи камења во дупката за приближно да знае колку е длабока.

Тој исто така посочува дека не знае зошто се случило тоа, но се надева дека нешто слично нема да се случи и во другите делови на плантажата, бидејќи не би се снашол добро доколку тој или некој од неговото семејство се најде во таква ситуација.

„Погледнавме нешто, истото се случи и во Србија, но на некое поле, не знам, никој нема објаснување. Не знам, не знам, не врнеше за таму да се случи ова. И чудно е како наеднаш се појави дупка, да пропаѓа земјата… но ова е чудо невидено“, вели Мирсад.

„Можеби доаѓаат последните денови“

До дупката има и дрво со лешници, па сите се прашуваат зошто и тоа не пропаднало.

„Не знам како тоа чудо не го повлече, се гледа како малку се наведна, можеби некои стручњаци можеа да дадат објаснување, чудо невидено, можеби доаѓаат последните денови, нешто се навестува“ вели тој за каналот на Јутјуб „Средња Босна Данас“, а потоа додава:

„Кој ќе ме спаси ако паднам, кој ќе ме слушне. Кал е, не би можел да се искачам“.

Додека тој и неговиот пријател почнале да фрлаат огромни камења во дупката со надеж дека ќе ја наполнат што побрзо, многумина го критикуваа во коментарите и го советуваа да почека да дојде експерт и да утврди за што се работи.

Исто така, многумина во коментарите под видеото напишаа дека слични феномени се случуваат насекаде низ светот после земјотрес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK