Погребани двајцата другари кои вчера загинаа во страшна сообраќајка, утре ден на жалост во Горњи Милановац

Screenshot-2024-03-17-173031.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГорњи Милановац денеска беше обземен од тага, додека селските гробишта во селото Брѓани станаа сцена на последното збогување на двајцата млади момчиња Никола Шкољевиќ (23) и Радован Божовиќ (23). Немилиот настан кој се случи во ноќта меѓу петокот и саботата остави длабока трага на тага кај мештаните, но и низ општината.

Голема поддршка за семејствата и заедниците
На погребот на двајцата млади момци присуствуваа многу роднини, пријатели и мештани, кои со солзи во очите ги испратија момчињата во вечниот одмор. Соседите истакнаа дека Никола и Радован биле неразделни пријатели, а селото е обединето во тага и поддршка за нивните семејства. Свои претставници да му оддадат почит на починатиот испратија и ОУ „Крал Александар Први“ и Културно уметничкото друштво „Брѓани“.

Животи згаснати на раскрсницата
Потсетуваме, трагичната несреќа се случи на раскрсницата Курсулина и Милош Велики, каде на лице место животот го загубија Никола и Радован. Нивните семејства, како и целата заедница, сега се соочуваат со непоправлива загуба.

Посебна поддршка за семејствата
Никола до вечниот покој беше придружуван од неговото семејство, меѓу кои татко му Бранко, мајката Милена и браќата Иван и Јован, додека погребот на Радован беше одбележан со присуство на неговата мајка Весна и сестрите Јелена и Ивана. Нивното заминување остави неизбришлива празнина во срцата на најблиските, но и на целата заедница.

Ден на жалост и минута молк
Општина Горњи Милановац утре го прогласи за ден на жалост, а знамињата ќе бидат спуштени на половина копје. Првиот час во сите училишта ќе започне со едноминутно молчење, додека споменот на Никола и Радован ќе продолжи низ заедничка тага и поддршка за нивните најблиски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK